Ниската цена привлича хората с ниски доходи...

Румънски хляб става все по-предпочитан в Разград. Той е произведен в Гюргево и привлича с изгодна цена. Някои търговци смятат, че румънците продават евтино, защото залагат на по-малка печалба. Други подозират, че ще работят на или под себестойността на продукта само докато изместят конкурентите си.

 

Ниската цена привлича хората с ниски доходи. Румънските 700-грамови самуни се продават по 65 стотинки. Ако са нарязани на филии, цената е по-висока с 5 стотинки. Офертите за българската стока далеч не се толкова атрактивни.

 

Потребителите се радват, че вносната стока е трайна и не се замислят дали това не е за сметка на добавки, които едва ли допринасят за здравословното хранене. Възможността да спестят някоя и друга стотинка обаче не изкушава истинските патриоти.

 

Притеснени от заплахата да загубят част от пазарния си дял, местните хлебопроизводители отказаха да коментират пробива на конкурентите. От областната агенция за безопасност на храните обещаха да проверят дали румънския хляб влиза у нас със съответната документация и добре опакован.

 

Засега продуктът няма да бъде изследван, тъй като никой не се е оплакал от качеството му.