От Мехамед Мера няма и следа, има вероятност той да е мъртъв...

 

 

Френската полиция щурмува апартамента на заподозрения за убийството на седем души в Тулуза. Спецчастите влезли в жилището, в което Мохамед Мера остана барикадиран в продължение на почти две денонощия.

 

Домът на французина от алжирски произход се претърсва бавно, заради опасения, че може да е заложил взривни устройства. От Мера обаче няма и следа. По непотвърдена информация той може би е мъртъв. 

 

Късно през изминалата нощ служителите на реда успели да вкарат в апартамента му устройство, което записва звук, но вътре било тихо. За последен път той разговарял с полицията около полунощ и от тогава никой не е имал контакт с него.

 

Минути преди обяд край жилищния блок пристигнаха две линейки, а малко по-късно се чуха три експлозии. Взривове имаше и снощи. За тях френското вътрешно министерство обясни, че били контролирани. Целта им била да окажат натиск върху 23-годишният Мера, за да го принудят да се предаде.

 

 

Полицията е задържала няколко роднини на Мера. Той е заподозрян за убийството на четирима души в еврейското училище в Тулуза и трима войници.

 

Подробности очаквайте в Новините на Нова в 13.00 часа.