Зоната ще обхваща 9 улици в центъра на града, а заплащането ще може да се таксува и на минути...

От това лято и във Варна ще плащаме такса за паркиране в центъра. Синята зона  започва да работи от 15 май и ще бъде изградена на три етапа до края на лятото.

Предвижда се плащането да става, не само на място, а и чрез стикери, закупени от бензиностанциите, щандовете за вестници, както и в интернет.

Първоначално зоната ще обхваща 9 улици в района между булевардите „Княз Борис І" и „Приморски". Там ще има около 1100 паркоместа с работно време от 8:30 до 18:30 ч., без почивните дни.

След това таксата е по 1 лев на час. Предимството на стикерите, които ще се продават в бензиностанциите, търговската мрежа и интернет, е, че те са на различна стойност и с тях паркирането може да се таксува на минути.

Стикерът се регистрира с безплатно съобщение на номер 1020. Времето на престой - също. Служебни лица регистрират престоя и на място, а паркоместата ще са обозначени с табели.

Семействата, живеещи в района на синята зона ще ползват отстъпка в цената само за един автомобил. Таксата за паркирането му на месец ще е 10 лв. без ДДС.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.