От Върховната касационна прокуратура не са получавали сигнал срещу шефа на Националната разузнавателна служба

 

От Върховната касационна прокуратура обявиха, че не са получавали сигнал срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров. Той беше освободен от длъжност и военна служба този януари.

След това генералът стана съветник на премиера Борисов, но само преди ден бе уволнен от поста. От правителството съобщиха само за освобождаването, но без да споменават мотивите за него.

 

До момента Киров не е викан за разпит в прокуратурата. Именно във връзка с липса на информация около освобождаването си на този етап той отказа да направя изявления и оценки. Той отказа да направи връзка между уволнението си и задълженията му като шеф на службата.


За Новините на Нова Киров уточни, че е научил за освобождаването на поста си в 20 часа вчера, на 19 април. Той обясни, че не е разговарял с никого както и за причините за освобождаването му, така и за разпространените в медиите сигнали срещу него.

 

След уволнението на Киров като шеф на Националната разузнавателна служба двама офицери бяха назначени на поста "заместник-директор", обяви тогава военният министър Аню Ангелов.


Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.