Те им бяха предоставени от работещите в Нова Телевизия, с подкрепата на "Техномаркет"


Най-пострадалите хора от харманлийските села Бисер и Лешниково, които останаха без дом след наводненията в началото на февруари, получиха ваучери за домакинска техника. Те им бяха предоставени от работещите в Нова Телевизия, с подкрепата на партньорите на телевизията в кампанията – „Техномаркет".

Срещу стойността на ваучерите, пострадалите ще могат да се снабдят с най-необходимите им домашни електроуреди. Междувременно възстановяването на селата продължава.

Четири месеца след потопа Бисер прилича на строителна площадка. Докато чакат новите си къщи, хората, останали без дом, се подготвят и за обзавеждането им.

Васил Васев е първият жител на селото, който ще има нов дом: „Не съм очаквал, че толкова бързо ще стане. На 26 юли, обещаха на първата копка, че тука ще празнуваме и по стара традиция ще ядем курбан." Той е изключително благодарен за получения ваучер за домакинска техника, тъй като много неща изчезнали във водата, а всяка стотинка е важна.

Събраните досега около 2 милиона и половина лева обаче не са достатъчни за строителството на всички къщи, затова и кампанията на БЧК продължава да е отворена за нови дарители. Строителството трябва да приключи наесен.

Хората, останали без дом вече гледат с надежда към бъдещето и се опитват да забравят водната стихия.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Димитър Иванов