Почитателите на йогата разпънаха около 1500 постелки, които им бяха раздадени безплатно...

 

Хиляди почитатели на йогата се събраха на Таймс скуеър в Ню Йорк, за да посрещнат настъпването на астрономическото лято. Те изпълниха своите упражнения въпреки невижданите горещини, обхванали града и североизточните части на Съединените щати.

 

Почитателите на йогата разпънаха около 1500 постелки, които им бяха раздадени безплатно. Пешеходните зони на най-известния площад в света, който е и най-посещаваният в Ню Йорк, бяха напълно покрити от фенове на йогата. Невижданите горещини, обхванали града и североизточните части на Съединените щати не успяха да спрат ентусиазираните привърженици на здравословния живот. 

 

Рекордно високи за 20 юни температури от 59 години насам бяха регистрирани в Нюарк, до Ню Йорк, където вчера бяха отчетени 37 градуса по Целзий. По източното крайбрежие термометрите в сряда показваха 35-37 градуса по Целзий. 

 

За днес се очаква в Ню Йорк да бъдат превишени 38 градуса по Целзий. Според американските метеоролози по-голямата част на САЩ това лято ще регистрира температури по-високи от обичайните за сезона.