Фестивалът ParkLive ще се проведе на 6 и 7 септември в парка на Летище „София”...


Третото издание на фестивала ParkLive ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември 2012 в парковото пространство до Терминал 2 на Летище София. Организаторите, към които тази година се присъединиха и Yalta Club, обещават качествена селекция от артисти, които ще запазят заряда и атмосферата на фестивала от предишните му две издания. 

ParkLive отново ще предложи на родните меломани разнороден лайнъп от големи и утвърдени имена като Paul van Dyk, Basement Jaxx, Pete Tong, Henrik Schwarz и Herbaliser и едновременно с това едни от най-интересните нови електронни формации, появили се през последните години - Submotion Orchestra, Debruit, Ben Westbeech. С тази селекция музикалният фестивал доказва отново силата си да подбира качествени артисти с ново, алтернативно и завладяващо звучене.

Сред новите имена, които ще направят дебюта си у нас са носителите на британската наградата Best Dance Act - Basement Jaxx. Те  ще запишат първо си участие в България с диджей сета на  Felix Buxton и Simon Ratcliffe.

Легендарният Pete Tong не се нуждае от представяне за българската публика. Определян като един от законодателите на световната клубна сцена, за признанията и успехите му може да се говори много. Освен участията му във всички най-големи фестивали и клубове по света, задължително трябва да споменем и легендарното му радио предаване по BBC Radio 1 - Essential Selection, което води повече от две десетилетия.

Към звездната селекция на третото издание на ParkLive ще се присъедини и една от емблематичните формации на лейбъла Ninja Tune - The Herbaliser. Този път Olllie Teeba и Jack Wheery ще пристигнат с целия си бенд, за да ни покажат как се свири качествен фънк и хип-хоп на живо.

Henrik Schwarz безспорно е една от най-важните фигури в германският електронен саунд за последните 20 години. Обиколил многократно земното кълбо, неговото шоу на живо е едно от най-желаните и търсени изпълнения  от всички най-големи фестивали.

Submotion Orchestra е един от най-интересните и оригинални проекти, зародили се във Великобритания през последните години. Трудно е да бъде описан стила им, тъй като звученето на бандата съчетава соул, дъбстеп, амбиент, джаз и какво ли още не. Разтърсващите басове и барабани, в комбинация с изящни клавири и тромпети, перфектно допълват гласа на чаровната им вокалистка Ruby Wood.

Първата визита на британския продуцент и музикант Ben Westbeech в България определено остави дълбока следа в клубните ни среди. Той е от онези артисти, които умело съчетават мелодичното и клубното звучене. Затова Big Ben се завръща отново на голямата сцена на фестивала ParkLive с неговия Live Vocals Set.

Aудио-визуалният проект на Debriut е едно от нещата, която трябва да се види, за да се повярва. Френските ритъм магьосници черпят вдъхновение от звуците на Киншаса и Кингстон, а музиката им често попада в полезрението на величия като Q-Tip от A Tribe Called Quest.

Билети за третото издание на ParkLive са пуснати в продажба в мрежата на Ивентим. Цената на промоционалните билети, които ще се предлагат до края на месец юни е 55 лв. за двудневен фестивален билет и 35 лв. за един фестивален ден.