Подчертава се значението, което имат филмите за тайния агент върху модните тенденции...

В Лондон беше открито изложение посветено на 50-годишнината от филмите за Джеймс Бонд. Идеята на изложението е да покаже влиянието на Агент 007 върху модата през 5-те десетилетия на екран.

 

Изложението носи името "50 години стилът на Бонд". То подчерта значението, което имат 22-та филма за тайния агент върху модните тенденции от 1962-ра насам.

 

Дизайнът на дрехите на Бонд винаги се е стремял да покаже агента като много елегантен, но в същото време ненатрапчив с оглед работата му на шпионин. Също така възможността за реклама, която дава известния герой, е силно застъпена при изработката на дрехите му.

 

"Всеки дизайнер на света иска да облича Джеймс Бонд. Милиарди хора са видели поне веднъж този герой на екрана. Актьорът, който играе ролята, обикновено е голяма звезда и вдъхва живот на дрехите, които носи. Не е маловажно, че Джеймс Бонд излиза от водата обут в точно определени бански", каза Браунин Косгрейв специалист по история на модата.

 

Изложението включва не само дрехи, но и различни запомнящи се предмети от филмите за Бонд. Изложен е единствения останал екземпляр на златния пистолет на злодея от "Мъжът със златния пистолет" и куршумът, предназначен специално за Джеймс Бонд.

 

Показани са и някои от тоалетите на момичетата на Бонд. Със съгласието на филмовото студио в САЩ изложбата показва оригиналния бански костюм, с който Урсула Андерс излиза от водата в една от най-запомнящите се сцени в поредицата.

 

Изложението ще е в Лондон до 5-ти септември.