Ричард Кърн става известен със снимките на предизвикателно разголени момичета...

Световноизвестният фотограф на рокмузиканти и холидувски знаменитости Ричард Кърн пристигна в София, за да представи изложбата си  „Някои известни хора".

 

Част от снимките на популярни личности, макар и на цена между 2 и 12 хиляди евро, вече са изкупени от негови български почитатели. Ричард Кърн даде специално интервю за Новините на Нова.

 

През 80-те години Ричард Кърн е част от нюйоркския ъндърграунд. След това налага името си и така пред камерата му попадат знаменитости като Ник Нолти - само по халат. Музикантът Ник Кейв позира минути след като е взел своето Грами. Ева Грийн – преди да стане блондинка и приятелка на Джони Деп.

 

Ричард Кърн става известен и със снимките на предизвикателно разголени момичета. Години наред работи за най-известните еротични и дори порно списания.

 

Самият Ричард признава, че понякога се чувства пренаситен от голата женска плът и му се иска просто да чете някоя интересна книга вкъщи.

 

Фотографът прави и експериментални късометражни филми, снима и клипове на музиканти като Мерилин Менсън. Но най-голямата му стихия е фотографията, където не се чувства създател или съзерцател, а просто перфекционист.

 

Най-приятната му фотосесия е била, когато модел му е предложил и той да се съблече.

 

Ричард се опитва да улови хората, когато най-малко го очакват. „Именно тогава,когато не позират, се разкрива част от душата на човека." – споделя той.

 

Репортер: София Стойчева