Лентата събра 65 млн. долара в премиерния си уикенд...

„Невероятният Спайдърмен" очаквано стана най-гледаният филм по кината в Северна Америка при дебюта си на големия екран. Комикс екранизацията е с приходи от продажби на билети в размер на 65 млн. долара за изминалите три дни.

 

Общо от пускането му на големия екран по целия свят постъпленията са цели 341,2 млн. долара, което определено надвишава очакванията на разпространителите.

 

Създателите на лентата са категорични, че новите приключения на Човека паяк не трябва да се възприемат като продължение на предишните три части от поредицата. „Това е изцяло нов поглед към популярната история", твърдят от Sony. Новото начало логично идва и с нов актьор в главната роля – британецът Андрю Гарфийлд замества Тоби Магуайър пет години след "Спайдърмен 3".

 

Зад "Невероятния Спайдърмен" в тазседмичния бокс-офис остана лидерът от миналата седмица „Тед", който събира 32,6 млн. долара. Третото място пък беше заето от поредния хит на „Пиксар" – „Храбро сърце". Анимацията е с приходи от 20.2 млн. долара, а общите постъпления възлизат на впечатляващите 174,5 млн. долара.