Биографичната лента се очаква в началото на следващата година...

 

Представяте ли си злочестната катастрофа, в която загина принцеса Даяна преди 15 години, да е била само спекулация? Всъщност може и да има подобен вариант, но той ще звучи по-скоро като конспиративна теория, отколкото като истина.

 

Слухът покрай лейди Ди тръгна след като е била забелязана в близката до нас република Хърватска. Преди да повярвате, че клюките са реални, се оказа, че се снима биографичен филм, посветен на английската принцеса. Главната роля е поверена на Наоми Уотс. Визията на 43-годишната англичанка, която нашумя с филма „21 грама", напълно се припокрива с тази на Даяна. Емблематичната прическа и тоалети са пресъздадени напълно идентично.

 

Режисьорът на лентата Оливър Хиршбигел репетира усърдно с актрисата. Целта е да предаде харизматичността на лейди Ди, която успя да завладее целия свят.

 

Като истински професионалисти актьорите са свикнали да снимат под любопитния поглед на множество зяпачи.

 

Първоначално идеята била филмът да се казва "Хванати в полет", заради внезапната катастрофа, в която загива принцесата заедно с Доди ал Файед. По-късно обаче решават да нарекат историята „Даяна". Акцентът ще бъде посветен на последните две години от живота й, като специално внимание ще бъде обърнато на връзката й с д-р Хаснат Кан.


Модата на биографичните филми набира все по-стабилна популярност. Скоро ще гледаме Линдзи Лоън в лента, посветена на Елизабет Тейлър. Лейди Гага пък е получила предложение да се превъплъти в покойната вече Ейми Уайнхаус.

 

Животът на реалните личности е далеч по-любопитен от измислените сюжети, с които ни заливат.

 

Очаква се филмът „Даяна" да излезе на екран на 20 февруари 2013 г. първо във Франция.