В София можем да бъдем глобени за 160 нарушения, а инспекторите са едва 370...

 

Законът ни задължава да спазваме реда в населеното място, в което живеем. За разлика от изискванията обаче, които непрекъснато се увеличават, броят на служителите, които контролират дали спазваме правилата, си остава същият. Така например, в София, можем да бъдем глобени за близо 160 нарушения, упоменати в наредбите. А контролният орган - Столичният инспекторат, разполага една с 370 проверяващи.  

 

Забраните са навсякъде около нас. А след тях логично  и глобите, които може да ни наложи местната власт. Така например според правилата  за всеки фас, хвърлен извън кошчето, би трябвало да отнесем глоба - поне на теория.

 

И в действителност  броят на инспекторите, които следят за спазването на наредбите, е драстично по-малък, в сравнение с потенциалните им два милиона нарушители в София.

 

Иначе правилата  предвиждат глоби за каквото се сетите - за лепене на плакати, каране на каруца в града, изхвърляне на батерии и акумулатори извън посочените за това места.

 

Между 20 и 200 лева ще ни коства, ако оставим изпражненията на домашния си любимец на полянката, вместо да ги изхвърлим на обозначените за това места.

 

Коментар от местната власт към момента така и не получихме.

 

Репортер: Яна Николова