Новата му зимна колекция е вдъхновена от величието и блясъка на Константинопол...

Най-вероятно, ако родните фолк диви видят последната линия на дизайнера Ели Сааб, ще се влюбят. И то има защо. В последната си колекция ливанският моден гуру черпи вдъхновени от ориенталския разкош и величие на Константинопол.

 

Самият Ей Ес, както е известен в модните среди, споделя, че жените са луди по бляскавите материи. В никакъв случай обаче не трябва да стават жертва на модата, водени от тази си страст. Неслучайно и самите моделите са обсипани с блясък.

 

Нашите фолк дами уверено налагат тенденцията да заслепяват от сцената със златисто изобилие.

 

Колкецията на Сааб всъщност е зимна, но в нея не са използвани типичните тъмни цветове. Кулминацията на модното ревю идва с величествената сватбена рокля, вдъхновена от османските бродерии. Друга любопитна подробност е, че Ели Сааб налага голия гръб като новата ерогенна зона.

 

Докато ливанецът твори вечерни рокли, с които догодина ще видим холивудските звезди, Марк Джейкъбс търси нови модни таланти. По време на модната седмица в Берлин, скандалният дизайнер представи наградата „Дизайнер за утрешния ден". Новите надежди има какво да научат от Джейкъбс. Все пак той е единственият човек, който си позволява да ходи на официални събития, пременен с прозрачна пола.