Още петима са настанени в болница след тежка катастрофа през нощта.

Двама души загинаха при тежка катастрофа на автомагистрала Тракия. Петима са настанени в болница, трима от тях с опасност за живота. Тежкият инцидент става малко след полунощ, когато в два паркирани в аварийното платно буса се врязва камион.

Движението в района беше възстановено преди минути. По първоначална информация белият бус спуква гума около 2:00 часа снощи. Паркира в аварийната лента, за да изчака свой познат, който да му помогне да смени гумата. Зад него паркира другият автомобил и двамата водачи започват да отстраняват повредата в аварийната лента. В следващия момент в тях се врязва ТИР и премазва едната кола.

„По всяка вероятност водачът на ТИР-а е заспал”, каза гл. инспектор Тодор Тодоров, началник сектор „Пътна полиция” – Пазарджик.

В последствие ще се уточнява, дали двата буса са имали светлоотразителни триъгълници и включени светлини. Участъкът от магистралата при 57-ми километър в посока към София беше отцепен в продължение на 8 часа.

Миналата година загиналите на територията на КАТ-Пазарджик до момента са били петима, а сега техният брой е с четирима повече.

 

Водачът на товарния автомобил е задържан с полицейска мярка за 24 часа и е бразувано досъдебно производство.


Репортер: София Стойчева