Тази сутрин военните бяха посрещнати с тържествена церемония в центъра на Пловдив

Военният ни контингент в Кабул се е разминал на косъм от терористично нападение. Това разкри за новините на нова командирът на 22-ия ни батальон полковник Кирил Георгиев.

 

Тази сутрин военните бяха посрещнати с тържествена церемония в центъра на Пловдив.

 

За полковник Кирил Георгиев мисията в Афганистан е поредното му предизвикателство. В Кабул среща лицето на тероризма. Казва, че камикадзетата стават все по-изобретателни и все по-настроени срещу Международните сили, опитващи се да въведат ред и сигурност за афганистанския народ.

 

 „Терористите - това са смъртници, които под една или друга форма за тях човешкият живот, собственият и този, който отнемат, не представлява нищо”, коментира полковникът.

 

Докато той и останалите 300 рейнджъри изпълнявали военните си задачи на няколко пъти се разминали с терористичните атаки. Едната била насочена срещу българската база.

 

За това нападение на българските рейнджъри е било забранено да съобщават на близките си. Тревогите им днес бяха заменени от радостта, с която ги посрещнаха семействата им. Кирил Георгиев прегърна двегодишния си син, който носи неговото име, а съпругата му едва сдържа сълзите си.

 

Занапред ротите, които ще заминат за Афганистан, ще бъдат с намалена  численост, но и по-обучени как да се справят с терористите.

 

Репортер: Благой Бекриев