По традиция фестът беше открит с морски деликатеси, приготвени от кмета на морския град...

В Каварна започна деветото издание на рибения фест. В продължение на 4 дни жителите и гостите на града ще се наслаждават на рибни и мидени специалитети и много музика. По традиция фестът беше открит с морски деликатеси, приготвени от кмета на морския град Цонко Цонев и негови колеги – градоначалниците на Елена и Дряново .

Почти цялото биологично разнообразие на Черно море изложи на щанда си рибарско сдружение "Черноморски изгрев", което участва за втора година на фестивала. Сред екзотичните риби на щанда им попада 7-килограмов див лаврак – изключително рядка риба.  

Лаврака - гигант сготви кметът на Каварна Цонко Цонев, а рибарите приготвиха днешният си улов - над 100 кг. прясна риба, която ще бъде раздадена на населението.

Цялата  суматоха около готвеното тече под зоркия поглед на директора на Агенцията по рибарство – д-р Драгомир Господинов.

Той гарантира, че рибата е с необходимите документи и не е бракониерски улов, както и успокои тези, които не успяха да дойдат за откриването на празника, защото има много риба.

Подробности гледайте във видеото.

Репортер: Мария Добрева