За случая разказа шефът на Агенция „Миници” Ваньо Танов...

 

Освободен заради корупция митнически служител е върнат на работа от съда за трети път. Това обяви шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов в сутрешния блок на Нова "Здравей, България".
 
„Дисципнинарните производства, водени срещу служители на агенцията, от началото на годината са 48”, обяви Танов.
 
Той разкри, че за последните две години около 800 души са освободени заради доказано извършени от тях нарушения. Назначени на работа обаче са 600 млади хора.
 
„Аз вярвам, че те няма да се поддадат на корупционен натиск. Дълбоко съм убеден, че корупцията чувствително намаля”, категоричен бе митничар номер 1.
 
Той коментира и отложеното местене на агенцията в Русе. 
 
„На този етап няма шанс митниците да се преместят в Русе, защото няма материална база и няма нужния анализ, който да показва кога и какво ще се случи след това преместване”, заяви Танов.
 
Той със задоволство отбеляза още, че за осемте месеца на 2012 г. агенцията преизпълнява заложения план за дейността си, „което е гаранция, че каквото и да се случи в оставащите три месеца, няма никакъв риск за изпълнение на бюджета”. 
 
Какво още каза митничар номер 1 в студиото на „Здравей, България” и какво остана от „веселото село” край язовир Ивайловград гледайте във видеото.