Светлозар Момчилов твърди, че до момента на спречкването не познавал футболиста

Главният редактор на вестник „България днес”, който се издава в Чикаго, ще съди футболната легенда Христо Стоичков за нанасяне на телесна повреда. Светлозар Момчилов твърди, че без да се е държал предизвикателно, получил удар в лицето от носителя на Златната топка.


В ефира на „Здравей, България” журналистът разказа, че инцидентът станал, докато опитвал да вземе интервю от футболиста. Той отказал да говори и последвала размяна на няколко реплики.


„Последно аз казах, че в нашия репортаж ще бъде отразено, че Стоичков не иска да ни даде интервю. И тогава той ме нападна”, разказа Момчилов.


Той заяви, че нямало да му се размине само с един удар, ако не се бил намесил наш сънародник, живеещ в Чикаго и охраната на мястото, където станал инцидентът.


Момчилов твърди, че не е имал предишни дрязги със Стоичков, тъй като изобщо не го познава лично.


„В момента се консултирам с адвокат и ще заведа дело”, категоричен бе журналистът.


Колегата му Филип Петрунов също разказа за случаи, в които Стоичков се е държал агресивно и спрямо представители на медиите у нас.


„Христо е много добър човек. Просто е малко по-емоционален, но този му нрав му докара големите успехи като футболист и селекционер”, коментира треньорът Велислав Вуцов.


Целия разговор с Филип Петрунов, Велислав Вуцов и Светлозар Момчилов гледайте във видеото.