Случката с Димитър Ангелов станала преди три месеца

Мъж пострада тежко, докато се вози в автобус на столичния градски транспорт. Вследствие на силен удар, причинен от водача на превозното средство, Димитър Ангелов чупи крак, ребро и изпада в шок. Инцидентът станал през август, но оттогава няма решение на проблема му.


Ангелов застана пред камерата на Нова телевизия, за да разкаже на зрителите какво точно се е случило.


„Трябваше да се кача на автобус 113 от Младост 3 към Младост 1, за да се прибера. Това стана на спирката преди 25-та поликлиника. Качих се и за моя зла участ видях, че последните седалки са свободни, до последното стъкло на автобуса. Седнах на средната седалка спокойно и тръгнахме да пътуваме. На спирката на 25-та поликлиника автобусът спря, след това потегли. Направи ми впечатление, че доста бързо увеличи скоростта, преминавайки покрай детски център „Патиланци”, където има пешеходна пътека, тип „легнал полицай”. Вследствие на високата скорост, аз не мога да си обясня как така, ме изхвърли от седалката и главата ми се удари в тавана на автобуса. Припадайки върху седалката, съм счупил реброто си, крака долу и изпаднах в шок. Не можах да си поема въздух”, обясни Ангелов.


Слав Монов, шеф на Столичния автотранспорт, обясни, че досега няма подаден сигнал лично от него. "Първото нещо, което трябва да направи такъв пътник е да дойде в офиса на Столичен автотранспорт или негов представител и да подаде документи за издаване акт за злополука. След обработването им, те се подават към застрахователя", коментира Монов.


Целия разговор с Димитър Ангелов и Слав Монов може да гледате във видеото.