Последният филм с негово участие разказва за работата му като стриптийзьор

Чанинг Тейтъм е обявен за най-сексапилния мъж за 2012 г. Последната лента с негово участие е „Magic Mike”. Филмът е базиран на реалния му опит като стриптийзьор.


Хубавецът се издига в Холивуд бавно и постепенно. Интересното е, че първата публична поява на Тейтъм е в клипа на Рики Мартин „She bangs”. За участието си в нея, прохождащият артист получава хонорар от 400 долара.


Мускулестото тяло на Чанинг му позволява да изкарва прехраната си като модел. По-късно започва и участия в реклами.


Освен като актьор, той се изявява и като продуцент. Дори смело заявява, че би участвал във филми, които не продуцира сам.


С влизането в списъка „най-секси мъж на планетата” името му се нарежда до знаменити личности като Брад Пит, Райан Рейнолдс и  Джордж Клуни.


Чанинг Тейтъм, който нашумя след участието в „Step up”, е женен за колежката си от лентата Джена Дюан. Двамата се сгодяват на Хаваите  през 2008 г., а година по-късно вдигат сватба в Малибу. Заедно си партнират и във филма „10 години”.


Най-актуалната новина около него е, че в момента се е отдал на тренировки, тъй като му предстои да пресъздаде на екран олимпийски атлет.