Членовете на съюза са част от автентичната десница, категоричен е Иван Костов

Новата дясна формация “Единство“ става част от Синята коалиция. Това съобщи лидерът на ДСБ Иван Костов.

 

Той уточни, че вече са водени разговори с Надежда Нейнски, която получи мандат от новото сдружение да преговаря за влизането в обединената десница. Така вече в Синята коалиция членуват депутатите, които наскоро бяха изключени от СДС - Ваньо Шарков, Димо Гяуров, Мартин Димитров и евродепутатът, който напусна Съюза на демократичните сили - Надежна Нейнски.

 

В Синята коалиция влизат и няколко градски структури, които доброволно се отказаха от СДС.  Според Иван Костов към момента още 3-4 политически формации са заявили желание да станат част от Синята коалиция. Той обаче отказа да назове имената им, но подчерта, че обединена десницата ще премине 4% бариера и със сигурност ще влезе в следващия парламент.

 

Иван Костов съобщи, че 3-4 партии в дясно са заявили желание да влязат в Синята коалиция, но не е Бойко Борисов, за да казва имената им преди да бъде подписано официално споразумение.

 

Процесите в СДС Костов определи като притеснителни.

 

Иван Костов обяви като недалновидна позицията на ръководството на СДС за коалиране с ГЕРБ след изборите и отхвърли подобна възможност за Синята коалиция. Костов бе категоричен, че членовете на съюз „Единство” са част от автентичната десница.