Лидерът на БС отново нападна управлението на ГЕРБ

Бившият министър-председател и лидер на БСП Сергей Станишев отново нападна управлението на ГЕРБ и антикомунизма на премиера.

 

"Не се гордея, че Бойко Борисов е бил член на нашата партия. Имаше кадрови грешки и по онова време", каза лидерът на БСП в отговор на въпрос как ще коментира закъснелия антикомунизъм на премиера, който той демонстрирал в последно време.

 

Всичко е подменено при сегашното управление – истината с лъжата, категоричен бе той. При тази власт разумът е подменен с омраза, на принципа "разделяй и владей", а всеки, който защитава някакви права е обвинен - лекарите се превръщат според тях в убийци, крадци, земеделските производители – всички били с бентлита, управляващите противопоставят зърнопроизводители на животновъди, държавността се заменя с пиар и с оригиналничене, продължи Станишев.

 

"Не искам да слизам на нивото на г-н Борисов", така отговори Станишев на нападките на премиера към него. И припомни за осъждането на България от международен съд за полицейска операция, ръководена от Борисов.

 

Той повтаря непрекъснато, че при нашето управление са били спрени фондовете. Наложи се да обясняваме, че нямахме спрени евросредства, нямаме санкции, но това не му пречи да лъже, подчерта лидерът на БСП и на ПЕС. Борисов действа на принципа "една лъжа повторена сто пъти, става истина", подчертя още Станишев.

 

Той характеризира поведението на премиера така: "Като няма какво да предложиш, гледаш да събудиш емоции. Но хората вече виждат. Колкото и да се филтрира информацията, истината излиза наяве - всички живеят бедно, с усещането, че са наказани да живеят в бедност, подчерта Станишев.