И тази година кампанията ще подари надежда на стотици болни деца

И тази година "Българската Коледа" ще подари надежда на стотици болни деца. Едно от тях е малката Ирина от санданското село Вълково. Детето изостава в растежа си и само благодарение на дарителската кампания можем да сбъднем мечтата й да порасне голяма.

Лидия е самотна майка. Освен за 5-годишната Ирина, страдаща от нанизъм, жената се грижи и за другото си дете - 3-годишния Синан. Получава 350 лева заплата като шивачка. Няма пари да подсигури лечението на дъщеря си.

„Тези инжекции са много скъпи. За една година 7 хиляди лева струват. До преди един месец бяхме отрязани от тока, сега го оправихме, водата са ни отрязали, имаме 1000 лева за вода, изоставаме от много работи”, сподели Лидия.

За да оздравее напълно, Ирина трябва да се лекува в продължение на пет години. Още в първата година от лечението си детето ще порасне с цели 10 см. Благодарение на Българската Коледа това е възможно.

„Който има сърце да помага. Мечтата ми е дъщеря ми да порасне, да й дадат това, което трябва и да бъде с другите деца заедно”, разказа майката.

Повече за историята на малкото момиченце гледайте във видеото.