Работниците от ВМЗ-Сопот получиха втория транш от септемврийските си заплати

Второ плащане на заплатите зарадва оръжейниците във ВМЗ-Сопот в рамките на една седмица. Днес следобед работниците получиха остатъка от заплатите си за септември. Средно на човек се падат между 40 и 200 лева.


С тези пари стачкуващите ще посрещнат Коледните и Новогодишните празници, защото друго плащане до края на годината няма да има, съобщи ръководството на завода.


Пепа Чавдарова се прибра вкъщи със 140 лева. Толкова е остатъкът от септемврийската й заплата. И вече е разпределила за какво ще ги похарчи.


„Като си платя тока, водата, сметките, най-важните сметки и остава - нищо не остава. Коледата невъзможна. Няма Коледа, няма Нова година, няма нищо. Ами всичко ми се иска. Иска ми се да си взема на детето хубави подаръци, да го заведа някъде, да усети, че са празници, да му сложа празнична вечеря на трапезата. Нормалните неща”, разказа Пепа, която сама отглежда детето си, което е в трети клас.


Бананите, портокалите и шоколадите тази Коледа за семейството ще са мираж. Освен празната трапеза, няма да има и подаръци. А като всяко дете и Антон е написал писмо до Дядо Коледа – иска образователна игра.


В пункта на Българския червен кръст за хранителни продукти се наредиха 100 работници. Утре още толкова ще получат помощи за Коледа.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Благой Бекриев