Ще бъдат пощадени още две точки на планетата – френското село Бугараш и турското Шириндже

Утре е 21 декември. И според преданията на маите ни чака краят на света. На фона на това се появи информация, че само три точки на планетата ще бъдат пощадени. За наше щастие едната се оказа, че е в България. Става дума за село Леново.

 

Спекулациите около така очаквания апокалипсис не пропуснаха и нашата страна. В Леново живеят около 400 души, закриляни от три християнски светици. Мистерии не липсват – миналата година тук израства поредният храм. Параклисът е построен заради сън на местна пророчица.

 

„Жената сънувала някакъв голям облак и Господ й казва, че тук трябва да има параклис. Кръстихме го Света Анастасия”, разказа Георги Желязков, кмет на село Леново.

 

Друга мистерия се крие в минералната вода, с която селото е известно. Това е единственият извор, който няма никаква радиация. И това нещо напомня, че тук има някаква сила, която действа.

 

„Биха сонди преди години. Първо намериха хладката вода, която е за пиене. След това изкараха топлата вода. Тогава търсеха уран, но не се казваше какво се търси”, сподели Колцо Пашев.

 

И въпреки всичко жителите на Леново не вярват, че утре идва краят.

 

Освен село Леново, армагедонът ще пожали още две точки на планетата – френското село Бугараш и турското Шириндже. В Бугараш се очаква хората да бъдат спасени от извънземен космически кораб, а в Шириндже – просто се радват, че манията от интернет форумите ще спаси туристическия сезон през зимата.