Певицата призова приятелите си да дарят средства за сирачето с ДЦП

Любимката на хиляди българи, бургазлийката Тони Димитрова, събра над 220 души, за да отбележи своя юбилей - 25 по две. Певицата покани гости от цялата страна. Единственото условие към тях бе да не носят подаръци, а да се включат в благотворителната й кауза – за събиране на средства за малкия Любчо, който останал сирак, още преди да се появи на бял свят. Певицата разбрала за съдбата на детето по време на концерта „Българската Коледа”, на който пее вече четири години.

 
Баба му определя живота им като тъжен роман. Трагедията се случва преди 10 години. Тогава дъщеря й – бременна в осмия месец с Любчо, излиза на разходка със съпруга си. Пиян шофьор се качва на тротоара и ги блъска.
 
Лекарите успяват да изродят бебето, но заради катастрофата, то се ражда с детска церебрална парализа.
 
Сумата, която събраха Тони Димитрова и приятелите й, е 4850 лева. Тя ще отиде за поредния курс от лечението на Любчо. Детето и баба му ще пътуват до клиника в Полша, веднага след като съберат останалата част от парите. Не достигат още около 2000 лева.
 
„Винаги, когато имам възможност, ще правя такива неща и то не от популизъм. Аз съм стигнала до едно положение, до една възраст, ако не съм узряла за тези постъпки, ако ги правя само за някаква автореклама, ако досега не съм доказала какъв човек съм, жалко, че ме е имало и че ме има”, сподели певицата с голямо сърце.