Абсурд е в 21 век да не можем да се откажем напълно от услугите на „Топлофикация”, заяви Пенчев

ЕРП-тата не бива да залъгват клиентите си с това, че могат да платят огромните си сметки за ток за януари разсрочено, а са длъжни да направят служебни проверки на всички фактури и да ги преизчислят. Това заяви в ефира на „Здравей, България” омбудсманът на републиката Константин Пенчев.

 
Той каза още, че най-сериозно недоволство сред потребителите на електроенергия буди фактът, че не е ясно как точно се формират сметките.
 
Трябва да има законов механизъм, така че гражданите да участват при изготвянето на общите условия, а не монополистът сам да прави това”, заяви Пенчев.
 
Според него протестите срещу тлъстите сметки за електричество, обхванали цялата страна, не са политически, защото хората били недоволни от действията на държавата при ред правителства.
 
С тока имаме право на избор – можем да стоим на свещи, но с парното нещата не стоят така. Абсурд е в 21 век да не можем да се откажем напълно от услугите на „Топлофикация”, не скри възмущението си омбудсманът.
 
Пред камерата на „Здравей, България” от изключително високите си сметки за електричество се оплакаха и жителите на столичния квартал „Факултета”.
 
Още за бунта на ромите, както и цялата дискусия по темата в студиото на сутрешния блок на Нова, гледайте във видеото.