Управляващите не приеха предложението на Коалиция за България за изясняване на случая

Парламентът отхвърли предложение на левицата за създаване на специална анкетна комисия, която да разнищи изнесената в медийното пространство информация, свързаща миналото на премиера Бойко Борисов със специалните служби.

От "Коалиция за България" искаха да се хвърли светлина върху „фактите и обстоятелствата”, свързани със скандала „Буда”, както предложи народният представител Ангел Найденов.

Червеният депутат се аргументира с думите, че „цялата тази информация се нуждае от институционален отговор”. Това обаче не се оказа достатъчно, за да убеди колегите му от групата на управляващите.

След отхвърлянето на идеята на социалиста, депутатът от ДПС Христо Бисеров поиска прегласуване на предложението за съставяне на анкетна комисия, защото Найденов не изчел пълното наименование на предмета на комисията, предаде БГНЕС. „Не става дума само за връзки на премиера със специалните служби, но и за обосновани предположения за негови връзки с оперативно интересни лица, свързани с организираната престъпност”, отбеляза Бисеров.

Безпокойството на депутата също се оказа недостатъчно, за да промени настроението на мнозинството и предложението на Найденов беше отхвърлено и при второто гласуване.