Причината е злоупотреби на изпълнителния директор със средства на дружеството

Оставката на цялото ръководство на "Софийски имоти" поиска кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

 

До това се стигна, след като стана ясно, че директорът на "Софийски имоти" Диян Цветков е изхарчил 5186 лева за покупката на маркови парфюми и алкохол, домакински принадлежности и други.

 

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев съобщи в сряда, че закупените стоки варират от техника като фотоапарат "Канон", компютър HP със съответния софтуер, през дрехи на известни марки, до кафемашина, сокоизстисквачка, тиган, бутилки уиски, дамско портмоне, козметика от "Есте Лаудер", лекарства, книга "1000 причини да се гордеем, че сме Българи" с подаръчна торбичка и 500 талона за синя и зелена зона.

 

Всички фактури са издадени в периода от 9 юли 2012 година до 23 януари тази година. В голямата си част разходите са направени в края на годината, преди и около декемврийските празници.

 

Кметът на столицата заяви още, че ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и няма нейни хора в ръководствата на тези дружества. Тя уточни, че в Министерството на образованието не е работила с изпълнителния директор на "Софийски имоти" Диян Цветков.

 

Фандъкова е категорична, че е "недопустимо да се злоупотребява с такива средства по този начин".