От министрите за златен медал е Лили Павлова, заяви още премиерът

Премиерът Бойко Борисов призова прокуратурата да се захване с бившия шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Според него до голяма степен протестите, които заливат страната заради сметките за ток, се дължали именно на грешки в неговата работа.

В предаването „България говори” министър-председателят определи Семерджиев като една от най-големите си кадрови грешки. Според Борисов Семерджиев върви с бившия енергиен министър Трайчо Трайков и е трябвало да бъде уволнен още преди две години с него.

По думите му ДКЕВР е изключително важна комисия и тя трябва да се ползва със сто процента доверие.

Премиерът не е доволен и от назначаването на чело на комисията на Юлиана Иванова, за която стана ясно, че е продавала незаконно цигари в он-лайн магазина.

Борисов заяви, че ако е знаел за това, никога нямало да я назначи.

„Поканих я, тя прие, изрично я попитах има ли нещо, което да я смущава, тя каза, че няма”, обясни премиерът. "Познавам я, от времето, когато беше с германците от RWE, акционер в проекта „Белене”. Тогава ми направи добро впечатление. И тъй като няма никакви връзки с нас, нито партийни, нито служебни, поканих я, тя прие. Ако знаех това, никога нямаше да я назнача”, заяви Борисов.

Що се отнася до министрите Борисов коментира, че в момента златен медал би дал на регионалния Лиляна Павлова.

Много от министрите се справят добре, но на Лили Павлова бих дал златен медал”, заяви Борисов. „Това, което правим с нея, ще остане най-дълго”.

Запитан за хипотезата, ако един премиер има право само на един мандат, но може да посочи наследника си, кой би бил той, Борисов заяви, че би посочил Менда Стоянова.

„Тя има обща визия за работата на всички министерства”, поясни Борисов.

Безапелационен за шеф на предизборния щаб на ГЕРБ пък е Цветан Цветанов.

„Той е моторът и душата на партията, той е медалистът и пълният отличник”, заяви Борисов.

Що се отнася до социологическите проучвания за рейтингите на партиите, Борисов коментира, че те се правят от няколко агенции около лидера на БСП Сергей Станишев.

В момента чрез форумите облъчват общественото мнение”, заяви Борисов и цитира инструкция на това за БСП: „Ако политикът е честен, изкарайте го крадец”.

„В момента се бият най-добрите ми министри – Лили Павлова и Делян Добрев”, оплака се премиерът. Освен това казуса „Агент Буда”, Борисов определи като тежък компромат.

„Това са бивши служители на ДС и на МВР, които нямат какво да правят друго, затова по цял ден стоят и мислят и са царе на компромата”, коментира Борисов.

Обижда ме, като ме наричат фалшив агент, тук този компромат издъхна”, заяви още премиерът.

Що се отнася до протестите срещу сметките за ток, Борисов заяви, че разбирам желанието на хората да им бъде вдъхван оптимизъм.

„Дори когато ги лъжеш. А те ги лъжат безобразно”, заяви Борисов.

За земеделския министър Мирослав Найденов, чието ведомство е разследвано от ОЛАФ за конкурс, при който са отпуснати 50 000 лева за поддържане на страници във Фейсбук и Туитър, Борисов заяви, че министърът трябва да докаже своята невинност, а ако е дал пари неправомерно, ще си отиде.
 

Целия разговор гледайте на NovaPlay