Социалистите дадоха заявка за победа на парламентарните избори през лятото

„Мисли първо за малкия, давай предимство на българското” е сред основните икономически приоритети на БСП, заложен в проекта за политическа рамка, който беше раздаден на социалистите по време редовното заседание на 48-мия Конгрес на БСП.

 

Освен това социалистите направиха заявка за победа на парламентарните избори през лятото.

Конгресът на БСП започна с обръщение към протестиращите срещу сметките за ток. Лидерът на левицата се ангажира, че няма да остави тези хора сами.

С променено самочувствие след резултатите от последните социологически проучвания, „червените” направиха заявка за спечелване на изборите.

„БСП започва кампания, чиято цел е победа. Имаме своите решения и сме готови да управляваме и сами”, заяви Станишев.

„ ГЕРБ извадиха България от Европа и я вкараха в най-диво Средновековие. Корабът потъва и се заеха да му запушват дупките, за да може да се пробият след изборите”, допълни лидерът на БСП.

Амбициозната управленска програма, с която БСП тръгва към изборите, предвижда откриване на 250 000 нови работни места, отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно облагане, като най-ниските доходи ще се освобождават от данък. Социалистите предвиждат да върнат стария модел на пенсиониране - 60 години за жените и 63 за мъжете. Обещават възраждане на всички кооперативи и безплатен достъп до интернет в населените места.

Враговете в партията и този път не бяха назовани по име, но получиха недвусмислено предупреждение.

„Мнозина наши другари все още се спотайват и изчакват, а междувременно си разпределят постове. Който разпределя постове сега, трябва да знае, че няма да ги получи”, заяви Станишев. „Най-нелепото е, че сред нас има и такива, които продължават да водят неофициален диалог с ГЕРБ. За какво? БСП вече не е в изолация, в ъгъла. В изолация вече е ГЕРБ”, допълни Станишев.

Като евентуални партньори след изборите бяха споменати партии от центъра, от ляво и неправителствени организации.