Лидерът на „Коалиция за България” призова „да се спрат крокодилите”

„Тази оставка е закъсняла”, каза на пресконференция Сергей Станишев, лидер на „Коалиция за България”. Според него оставката е под натиска на обстоятелствата и така той иска да запази малкото доверие, което му е останало.

 

„Протестите бяха окървавени, а това можеше да бъде избегнато. Бойко Борисов разбра, че ако не си подадат оставката ще бъде пометен от протести. Докараха страната до ръба на граждански конфликт”, заяви Станишев.

 

Той каза още, че оставката цели спасяване на Бойко Борисов и ГЕРБ, които оттук нататък ще се държат безотговорно, все едно не са управлявали близо 4 години.

 

Вече има информация, че се изнасят чували от Министерството на финансите. „Спрете крокодилите”, каза той, като поясни, че това са машините за унищожаване на документи.

 

„Престоят избори в една държава със срината икономика. Бюджетът е опоскан, защото се емитира 800 милиона лева нов дълг. След ГЕРБ ще е потоп, щетите от който ще плащат българите”, категоричен е той.

 

Станишев допълни още, че се нуждаем се от спешни избори, за да има легитимна власт, която да изразява надеждите и очакванията на гражданите. „Търпението свърши”, каза той.

 

Какво още каза Сергей Станишев гледайте във видеото.