Това заявил Борисов по време на заседанието на Министерския съвет

"Още днес щях да вкарам точка да увеличим пенсиите и работните заплати с 50 %, но аз съм убеден, че хората когато оценят и днешния ни жест и могат да избират между това, което им се предлага от различните политически партии, имаме голям шанс отново да ни посочат нас на първо място. Така че така искам да се работи, че през тези няколко дни, за които сте там, да правите така, че тези които идват след вас да заварят една подредена държава". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда.

 

Истински ще се радвам да не трябва да се сбогуваме, особено с магистрала „Струма“, не знам как ще я договорят, магистрала „Тракия“, българите знаят, че за края на месец май им я бях обещал, сега не носим отговорност. Така са и „Мариците”, така са и двата ЛОТ-а може би на Яна ще станат и на Струма, защото там процесите са необратими и там са вече на асфалт. Но оттам нататък как ще се оправят… Дано българите, след тези събития, оценят, че всяка капчица кръв по този асфалт, който с такава радост полагаме, не ни е нужна и, че изграждането на инфраструктурата беше единственият начин следващите години да се повдигне икономическият растеж, да дойдат инвеститори и да станем нормална държава”, коментира още министър-председателят.

 

Той посочи София като пример за това какво е свършила ГЕРБ за почти седем години управление.

 
"Вложихме милиарди, София има едно от най-доброто метро в Европа и евтино при това, има Южната дъга, има Северната тангента, има естакадите на много места. Надявам се, че градът няма да забуксува”, коментира още министър-председателят.
 
Той подчерта, че заслуга на ГЕРБ е и откриването на „красавица” спортна за ла в столицата, а тази в Пловдив е в заключителния етап на изграждане.
 
Открихме и музеи и какво ли още не, дълго е да обясняваме, но сега ще участваме в предизборна кампания така, че всичко това ще може да се говори“, допълни Борисов. 
 
Какво още каза министър-председателят в рамките на заседанието четете ТУК.