Борисовата зима по всичко напомня на Виденовата зима, казват от движението на Кунева

„Правителството на премиера Борисов подава оставка поради катастрофално спадналото обществено доверие към ГЕРБ и лично към господин премиера. За втори път в новата българска история, след падането на правителството на Жан Виденов, управляващите си отиват под обществен натиск, въпреки мнозинството си в парламента. Борисовата зима по всичко напомня на Виденовата зима”. Това се казва в позиция на Националния съвет на „Движение България на гражданите”.


От партията изразяват очакване, че президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации и ще назначи служебно правителство, състоящо се от непартийни лица с високо обществено доверие.


„Днес е ясно, че правителството на премиера Борисов и мнозинството на ГЕРБ оставят държавата в състояние на фалит”, са казва още в съобщението. От „Движение България на гражданите” смятат, че изходът от кризата е създваане на силно дясно правителсто. От партията се заканват в първите дни на работа на следващото Народно събрание да бед внесен проект за промени в законодателството, отнасящо се до инициирането и провеждането на референдуми.


От движението заявяват, че ще инициират провеждането на национален референдум относно свикване на Велико народно събрание за сериозни промени в Конституцията на РБългария.