Бившият депутат от ДПС беше назначен в столичното следствие през 2005 година

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски най-вероятно ще бъде възстановен на работа като следовател в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Това стана ясно от думите на Ясен Тодоров, председател на комисията „Професионална етика и превенция на корупцията” към Висшия съдебен съвет.

 

„Има решение на Върховния административен съд. Има си разписани норми в закона. Ако ние откажем да възстановим, ще бъдем в нарушение. Той може да иска да си е следовател, може утре да подаде оставка, може да се кандидатира за народен представител”, каза Тодоров. 

 

Делян Пеевски е подал молба до ВСС да бъде възстановен в следствения отдел на Софийска градска прокуратура, считано от 15 март. 

 

Днес беше последният ден на 41-вото Народно събрание, в което Пеевски беше депутат от ПГ на ДПС.

 

Бившият депутат от ДПС беше назначен в столичното следствие през 2005 година, въпреки че нямаше необходимия юридически стаж, а на следващата година стана зам.-министър на бедствията и авариите в правителството на Тройната коалиция.

 

През юли 2009 година за няколко дни Пеевски се върна към работата на следовател. Това стана между напускането на зам.-министерския пост и избирането му за депутат от листата на ДПС.