Двамата ветерани няма да се кандидатират за следващия парламент

На фона на засилващите се очаквания, че бившият лидер на ДПС Ахмед Доган няма да се кандидатира за нов депутатски мандат, след като вече се оттегли от предсеадтелското място в партията, пристигат нови сигнали за подмяна във водещите лица на движението. Емел Етем и Юнал Лютви са още двама от добре познатите фигури в Движението за права и свободи, които вероятно няма да видим в 42-то Народно събрание.

 

Бившият министър на бедствията и авариите в правителството на Тройната коалиция няма да бъде в листите на ДПС за предсрочните парламентарни избори, съобщиха регионалните русенски издания „Русе нюз” и „Бряг”. Етем обявила, че се оттегля на среща на ръководството на ДПС с представители на русенската партийна структура. Очаква се листата в Русе да бъде оглавена от Ферихан Ахмедова, която оглавява областната организация на ДПС.

 

Лютфи, който е с 23-годишен стаж в парламента, също се оттегля. Пред „Дневник” той коментира, че постъпката му е в унисон с искането на обществото и на протестиращите за нови лица. Ветеранът смята, че е необходимо да се отвори път на младите. Окончателното потвърждение на смяната в поколенията се очаква да дойде в петък, когато ще бъде обсъдена хасковската листа, водена досега от Юнал Лютфи.