Започва най-тежката предизборна кампания в новата ни история, смята бившият депутат от БСП

 „Започва най-тежката предизборна кампания в новата ни история. Съмнявам се, че правителството е в състояние, а и има намерение да организира честни избори”. Това заяви Румен Петков от БСП.

 

Според него за бившото правителство участието във властта било въпрос на самоцел, а за някои от тях дори „за оцеляване”.

 

„Свидетели сме на една много агресивна кампания, в това число и на замеряне на обществото с обещания”, смята Румен Петков. 

 

Той заяви, че преди около година държавната фирма „Кинтекс” е била принудена да преведе по неподписан договор средства на ВМЗ-Сопот. По думите му става въпрос за около 6-7 милиона на няколко транша. След това друга държавна фирма е превела средства пак по неподписан договор. 

 

„А предприятието продължава да затъва, без да са предприети никакви ефективни мерки”, коментира Петков.  

 

Що се отнася до създаването на нови работни места, от БСП имали ясен приоритет, а именно възстановяването на проекта „Белене”. Това по думите му означавало създаването на нови 10 000 работни места за година на територията на площадката и още поне 50 000 работни места в рамките на инфраструктурата на проекта. 

 

„Ако забавим още проекта „Белене”, ще се окаже, че кабинетът „Борисов” е работил за интересите на Турция и Румъния”, смята Петков. 

 

Той упрекна и президента Росен Плевнелиев за технологията на назначаване на служебното правителство, като например участието в него на хора с двойно гражданство. 

 

Румен Петков коментира, че оттеглянето на началника на кабинета на президента Светлин Йовчев е лош знак. 

 

„Светлин Йовчев е човек с морал, служил на държавата. Хора като него не бива да бъдат губени от гледна точка на държавния интерес”, смята Румен Петков.