Прокурорите ще разпитат Мирослав Найденов

Със заглавие „Борисов разпита прокурори за записите в Банкя” излиза днес в-к „Сега”, който заедно с останалите ежедневници ни разкрива какво се е случило на вчерашния разпит на експремиера в държавното обвинение. Борисов определи срещата си във вторник не като „разпит”, а като „разговор” с цел да бъдат установени лицата от „организираната престъпна група”, която подслушва по домове и тоалетни.

 

Поводът за привикването на лидера на ГЕРБ станаха записите на разговор в дома му с бившия земеделски министър Мирослав Найденов и тогавашния градски прокурор на София Николай Кокинов, в който има данни за препятстване на правосъдието, престъпление по служба и търговия с влияние. Разпитът беше проведен лично от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. След час и половина в прокуратурата Борисов заяви, че е бил на разговор, в който едва ли не той разпитвал прокурорите кой го подслушва.  

 

Вестник „24 часа” обръща внимание на реакциите на предизборните събития от последните седмици. „Скандалите не променят дневния ред на хората”, заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран на страниците на ежедневника, който добавя и коментара на служебния премиер Марин Райков: „Компроматите не печелят избиратели”.

 

„Труд” ни информира, че Мирослав Найденов ще бъде разпитан днес. Бившият земеделски министър се очаква да бъде привикан за обяснения в прокуратурата, ден след Бойко Борисов. Найденов трябва да разясни дали изтеклите записи от разговор между него, Борисов и Кокинов са автентични и той ли е носил „микрофона”. Бившият член на кабинета на ГЕРБ е защитен свидетел по делото за незаконно подслушване в МВР, по което се очаква след парламентарните избори да бъде привлечен като обвиняем бившият вътрешен министър и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Всички важни теми в днешната преса ще научите от прегледа на печата във видеото.