Проследяването не е било необходимо, тъй като на територията на печатницата има камери

Бюлетините в печатница „Мултипринт” са били неохраняеми и готови за експедиция, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов

 

Едва след това бюлетините са били сложени под сериозна охрана. 

 

На въпрос на Нова телевизия защо не е проследено за къде са били предназначенитези 350 хиляди бюлетини, Сотир Цацаров каза, че проследяването не е било необходимо, тъй като на територията на печатницата има камери, които записват всичко.

 

„Вече сме иззели всички записи от камерите”, добави още той.

 

Цацаров предложи, когато приключи детайлният оглед на иззетото от печатницата, да викне журналистите и да покаже всичко. Прокуратурата все пак показа снимки от огледа в помещенията на „Мултипринт”.

 

„Тези снимки представляват годни, според нас, бюлетини. Това са палети, с надписи „Благоевград”, „Хасково”, „Кърджали”, Външно министерство – това са бюлетините за чужбина. Ако приемем, че това е брак, трябва да приемем, че имаме брак за Кюстендил, брак за Кърджали, брак, предвиден за всеки един МИР", заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. 

 

"Тези данни бяха смущаващи и ние бяхме длъжни да изолираме тези бюлетини от участие в изборния процес”, допълни Цацаров.

 

От прокуратурата направиха пред журналистите и оглед на веществено доказателство, иззети от печатницата. От него стана ясно, че разлика между мострата от Министерски съвет и това, което се твърди, че е брак, няма. До момента във всички 22 палета не е установена нито една маркирана бюлетина.