Ще си свършим работата докрай, да ме чуят добре, заяви главният прокурор

Главният прокурор заяви, че не вижда нищо притеснително в анонимния сигнал, който получиха медиите тази нощ, подписан от „група достойни прокурори”.

 

Според писмото, изпратено от имейл на името на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, прокуратурата е била фактор в решаването на изборите

 

Цацаров потвърди автентичността на документите, но отхвърли те да са изпращани от прокурор Сарафов.

 

„Странно ми се вижда, че това излиза, след като вчера стана ясно, че се очаква прокуратурата да поиска имунитета на бивш министър, след подхвърлянията, че прокуратурата е свалила резултатът на партията с 5-6%”, заяви Цацаров.

 

По думите му изнесените документи представляват част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС. На журналистически въпрос с кого ще работят, "като и ДАНС е пробита", той отвърна: "Остана май само пожарната". 

 

„Това обаче не са всичките документи, а са подбирани избирателно. Подателят на сигнала е ясен, идентифицира се сам”, допълни Цацаров за мейла. 

 

По думите му стана ясно, че документите всъщност не са били в прокуратурата, а в ДАНС.

 

„Прокуратурата си ги получи преди половин час”, обяви Цацаров. Той е категоричен, че документите не са изтекли от прокуратурата.

 

„Ще си свършим работата, да ме чуят добре, тези които са ги пратили”.