Волен Сидеров получавал заплахи от ръководството на ГЕРБ, разкри депутатът

„‘Атака’ направи така, че групировката ГЕРБ да остане извън властта, но и предпазихме България от правителство с мандат на ДПС”. Така депутатът Десислав Чуколов коментира в „Здравей България” решението на Волен Сидеров да се регистрира на вчерашното парламентарно заседание, което избра кабинета „Орешарски”.

 

Въпреки че лидерът на националистите гласува „против” новия състав на Министерския съвет, той бе обвинен от бившите управляващи, че е осигурил необходимия кворум за избора на правителството с мандата на "Коалиция за България" и участието на ДПС. Чуколов показа обаче справка от проверката на кворума, поискана от ГЕРБ-ерите, от която става ясно, че в пленарна зала е имало 144 депутати, т.е. присъствали са и народни представители от групата на бившите управляващи.

 

„Ако не беше минало правителството, мандатът щеше да отиде директно в ДПС”, заяви Чуколов, който хвърли бомба в ефира на Нова ТВ, като разкри, че националистите знаят за шестима депутати от групата на ГЕРБ, които биха подкрепили такъв кабинет. По думите му тези народни представители имали „бизнес, който може да съществува само в симбиоза с властта”. С техните гласове щял да се избере кабинет на истинска Тройна коалиция с участието на ГЕРБ, които произлизали от НДСВ.

 

Чуколов направи още едно разкритие – срещу лидера на „Атака” имало заплахи, дошли от ръководството на ГЕРБ.

 

Атака действала в рамките на тези 7,3%, които получила от избирателите”, заяви депутатът, според когото всички останали трябва да се съобразяват с националистите. Те от своя страна имали начин да свалят и сегашното правителство въпреки онова, което показва аритметиката на пръв поглед.

 

Чуколов сподели още, че очаква разпад в парламентарната група на ГЕРБ, след като партията не е на власт.

 

Гледайте във видеото целия разговор с народния представител от „Атака”.