Ердоган и Борисов заложиха на Касим Дал, но не го вкараха в парламента, смята лидерът на „Атака”

Геополитическата истина е, че ДПС вече не е инструментът на Анкара у нас, смята Волен Сидеров, който с гласа си осигури кворум, необходим за избора на кабинета „Орешарски” с участието на движението, но гласува „против” в пленарна зала.  

 

Лидерът на националистите в българския парламент смята, че предходното правителство на ГЕРБ е било „туркофилско” и „прегърнато с Ердоган”.

 

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който има претенцията да играе лидер на целия регион и неоосманлийски амбиции, е заложил на партията на Касим Дал, отбеляза Сидеров. По думите му бившият депутат от ДПС, някога дясна ръка на Ахемд Доган, е "пряк продукт на турските служби и ислямизма... но не успяха да го вкарат в парламента".

 

За тази информация относно Дал и неговата партия Сидеров внасял сигнали в ДАНС. В момента обаче службите ни имали само звена, които работят срещу Русия по васално задължение.

 

Борисов също заложи на Касим Дал и го тикаше по всякакъв начин” отбеляза лидерът на партия „Атака”.

 

„След обвиненията, че съм луд, психопат, екстремист, фашист, сега ме обвиняват, че се прегръщам с ДПС”, отбеляза в студиото на „Здравей, България” народният представител, който отрече тези внушения. Точно в това обаче го обвиняват от РЗС на Яне Янев и Националния фронт за спасение на България на Валери Симеонов, които организираха антиправителствен протест в столицата в неделя.

 

Според Сидеров участниците в акцията са нарушили закона с маршрута на протестното си шествие в София, а кметът Йорданка Фандъкова си е затворила очите, защото това е политическа поръчка на ГЕРБ. „Тези две партийки, чиито лидери трябваше да подадат оставка, защото не влязоха в парламента, днес ги вика Борисов”, коментира Сидеров.  

 

„Яне Янев казваше, че ще уволни Бойко Борисов”, припомни лидерът на „Атака”. „Но кой го уволни в крайна сметка – Волен Сидеров”. Националистът е убеден, че бившият премиер не може да му прости това.

 

През 2009 г. Сидеров подкрепил правителството на ГЕРБ, дал им шанс, но те се провалили. „Сега ще направя всичко възможно всичко да излезе наяве… Цветанов и Борисов така опорочиха властта, че ще е необходимо да се разнищи техният рекет, това как унищожиха българския бизнес, социалната сфера”, добави ръководителят на парламентарно представената политическа формация.

 

„Срещу „Атака” бяха много хора. Не е имало година, през която да няма съчинени нападки” каза още Сидеров. Според него партията му се е превърнала в мишена, защото създал нещо автентично, изплъзнало се от ръцете на онези, които редят политическата сцена в България.