Дяловото разпределение не е задължително, решиха антимонополистите

„24 часа” информира за решението на Комисията за зашита на конкуренцията, че дяловото разпределение не е задължително, а съседите могат да решават колко да плащат за общите части, както и че крадците на топлоенергия вече ще се преследват.

 

Вестник „Новинар” извежда в заглавие друг акцент по същата тема, като отбелязва заключението на КЗК, че „Топлофикациите” ощетяват потребителите. Да падне забраната за демонтиране на радиатори настояват още антимонополистите, пише ежедневникът.

 

Вестник „Сега” обръща внимание на проблем, свързан с цените на медикаментите. Оказва се, че над 150 лекарства са изтеглени от пазара заради ниски цени, а търговци са изнесли от България медикаменти за повече от 300 млн. лева. Постоянният административен натиск за цените на лекарствата у нас не намалява публичните разходи за медикаменти, но оставя пациентите без жизненоважно лечение, тъй като фирмите изтеглят продуктите си от родния пазар. За това предупреждават от Българската асоциация на търговците на едро с лекарства, домакин на годишна среща с европейските си колеги.

 

Отмениха решение на Министерския съвет за медицинските дейности, пише „Репортер”. Върховният административен съд отмени постановление на правителството, с което се въведоха обеми и цени на медицинските дейности, определени от Здравната каса. Решението на МС бе обжалвано от Българския лекарски съюз веднага след приемането му, припомня вестникът.

 

Останалите водещи теми от днешната преса ще научите от прегледа във видеото.