Още едно дете е пострадало при стрелбата с въздушна пушка срещу училище в града

Двамата младежи, които стреляха с въздушна пушка по деца във Враца, са били освободени от ареста. Междувременно стана ясно, че общо четири деца са пострадали в резултат на обстрела по учениците от местното СОУ „Христо Ботев”.

 

На двамата мъже, на възраст 21 и 24 години, ще бъде повдигнато само обвинение в хулиганство. Според прокуратурата за момента няма данни за по-тежко престъпление. Младежите остават с мярка подписка, тъй като изтекоха законовите 24 часа за полицейско задържане.

 

Тази сутрин бе разпитано още едно момиче. То се притеснило да каже в училище, че има нараняване. Вкъщи обаче споделя с майка си. Детето е закарано в Бърза помощ, където са се погрижили за него.

 

Децата не са пострадали по-сериозно заради по-далечното разстояние от което е стреляно, коментират и учителите и хората от съседните блокове.

 

Все още няма категорична яснота какви са мотивите на стрелците. Според обясненията им пред магистратите момчетата и момичетата от училището пушели и вдигали шум до блока.

 

„Аз ви декларирам категорично, че не е имало конфликт”, заяви директорът на училището Виктор Кръстев.

 

Това, което предстои е балистична експертиза за оръжието и съдебно медицинска за пострадалите. От доказателствата зависи какво обвинение ще бъде повдигнато.

 

Репортер: Румяна Попова