Демонстрантите блокираха движението на "Орлов мост"

Въпреки писмото на Делян Пеевски до медиите, че е готов да приема решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени решението за избирането му за председател на ДАНС и съобщението, че премиерът Пламен Орешарски приема заявлението му да се оттегли от поста си, стотици хора отново са по площадите на страната.

 

Протестът в СофияНа площад „Независимост” атмосферата е същата като в петък. Събрали са се стотици хората. Повечето са усмихнати, защото предусещат, че са постигнали нещо. Напрежение не се усеща. 

 

Около 6000 души са се включили в протеста, организиран в социалните мрежи, пред Министерски съвет, съобщиха от пресцентъра на СДВР. Няма регистрирани инциденти по време на проявата. Протестът преминава спокойно. 

 

Демонстрантите блокираха движението на "Орлов мост". Движението е затворено и в двете посоки. Протестиращите са на пътното платно. На "Орлов мост" има полиция, но е много по-малко отколкото на Народното събрание и Министерски съвет. 

 

Как преминава протеста в столицатаОт „Орлов мост” протестиращите се насочват към Моста на влюбените. Те скандират „Оставка”. 

 

Полицията своевременно спира движението, за да осигури безопасното преминаването на колоната.

 

 

В Пловдив също са се събрали протестиращи. „Не съм съгласен да ме управляват турци”, каза един от демонстрантите. Основните им искания са сваляне на кабинета Орешарски, свикване на Велико Народно събрание и нова Конституция.

 

Протестът в СофияВъв Варна на площада пред общината са се събрали над 500 души, като за кратко те са блокирали кръстовището. След това хората са се насочили към Аспаруховия мост. За неделя се организира още по голям протест.  

 

В Бургас хората са още по-многобройни от петък. Хората недоволстват от начина, по който правителството взима решенията и не вземат под внимание исканията им. Има и призиви за оставка на кабинета.

 

Още кадри от протестите в София, Пловдив, Варна и Бургас гледайте във видеото.