Над 50 души направиха жива верига около сградата на областната управа в Пловдив

Протестиращите изляха гнева си върху зам.-областния управител Георги Игнатов, който написа т.нар.  "кърваво писмо", с което напусна ГЕРБ и премина в редиците на ДПС. Гражданите го атакуваха с викове “Предател!“ и нецензурни изрази. И въпреки полицейската намеса, не му позволиха да влезе в областната управа.


Самият Венцислав Каймаканов заяви, че няма да се появи днес в сградата, тъй като бил на срещи в София, включително и в Министерския съвет. Той заяви, че не е член на ДПС и че е поканен на поста лично от Орешарски. Все още обаче Каймаканов няма заповед за встъпване в длъжност.


„Трябва да дойде заповед за встъпване в длъжност, трябва да дойде. Няма заповед, поне аз в петък следобед като временно изпълняващ областен управител, не съм получил съответния документ”, обяви временно изпълняващият длъжността областен управител на Пловдив Христо Грудев.

 

Протестиращите се заканиха утре сутринта отново да блокират сградата на Областната управа в Пловдив.

 

БСП разпространи съобщение да медиите, в което се казва: „БСП не приема назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител и твърдо е срещу тази кандидатура". Още днес БСП ще поиска незабавна отмяна на решението, с което той е назначен.

 

Протестиращите ще се съберат отново в 18:00 часа тази вечер пред сградата на общината, за да тръгнат на протестно шествие, като този път ще блокират булеварди и се заканват да носят със себе си и яйца.

 

Повече по темата гледайте във видеото.