Местан отрече кандидатурата на Пеевски да е била условие за подкрепа на правителството

„ДПС изпълнихме ангажимента си и внесохме проект за решение за отмяна на решението за избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС с кратки, но ясни мотиви”, заяви на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан.


Той поясни, че решението е продиктувно от острата обществена реакция, последвала след назначението Делян Пеевски за председател на ДАНС.


„Политически отговорният прочит на ситуацията налага да се отмени това решение, което ще отвори възможност на министър-председателя да предложи нова кандидатура, коментира още председателят на ДПС.


„Предлагаме парламентът да приеме нарочна процедура за обсъждане, изслушване на предложената кандидатура и така да се пристъпи към неговото избиране. Ако някой прочете проява на слабост в думите ми, няма да споря с него”, добави Местан.


Той поясни, че Делян Пеевски не е встъпил в длъжност, оставката му не е гласувана в НС и не са му прекъснати правомощията на народен представител.

 

"Пеевски има и депозирана молба за оттегляне от гласуваната длъжност, което означава, че той възстановява предишното си положение", обясни още Лютви Местан.


По негови думи отмяната на избора на Пеевски за председател на ДАНС трябва да бъде гласувана .


Лютви Местан отрече кандидатурата на Пеевски да е била поставена като условие за подкрепа на правителството още с обявяване на изборните резултати. 

 

Повече подробности по темата ще намерите във видеото.