Протестиращите са категорични, че ще продължат с действията си, докато не се промени моделът на управление

На протест отново излязоха и във Варна, и в Бургас. 


Протестът в БургасВ Бургас протестиращите пред сградата на Общината са значително по-малко в сравнение с почивните дни, съобщи репортерът ни Цеца Алексова. 


По нейни думи протестиращите са разделни на два лагера – едните протестират срещу правителството на Пламен Орешарски и срещу председателското място на Делян Пеевски като шеф на ДАНС,  а другите са тези, които в началото на февруари излязоха на улицата заради високите сметки за ток. 


Както и през почивните дни, така и тази вечер протестиращите в Бургас настояват за предсрочни парламентарни избори и за свикване на Велико Народно събрание през есента. Те обещават, че ще се събират всяка вечер на площада пред Община Бургас, докато не се промени моделът на управление в страната.


Протестът в БургасВъв Варна над 500 протестиращи затвориха кръстовището пред Общината за около 10 минути. Впоследствие бе обявено, че маршрутът на протестиращите ще продължи към катедралата,  Областна управа и централата на ДПС.


Хората продължават да скандират „оставка” и „предатели”. Те са категорични, че няма да се откажат от протестните си действия, докато не получат оставките, които искат. 


Повече за протестите в Бургас и Варна гледайте във видеото.


Екипите на Нова ТВ продължават да следят случващото се в двата града.


Репортери: Искра Урумова и Цеца Алексова