Това съобщиха от прессекретаирата на президента

Доходите и имуществото на Росен Плевнелиев и на неговото семейство са публично известни и достъпни на интернет страницата на Сметната палата от първия ден, в който той заема публична длъжност. Това съобщиха от прессекретаирата на президента. 

 

Повод за съобщението са публикации за нарушаване на закона и „източване на фирма „Линднер“ с 1 млн. долара“ от президента.

 

„През всички години, в които президентът е работил в реалния бизнес, той се е придържал към правилата на закона. За този период той е платил дължимите си данъци до последния лев, както в България, така и в страните, в които е работил”, категорични са от пресслужбата.

 

Те посочват още, че доходите наПлевнелиев и имуществото, което той и семейството му притежават, са с изцяло доказан произход: „Нещо повече, в работата си като бизнесмен той не се е обогатявал от обществени поръчки, не е „усвоявал“ държавни пари и не е приватизирал държавни дружества на безценица”.

 

Според пресцентъра подобни твърдения имат за цел да отклонят общественото внимание „от безпринципните назначения в политиката и от справедливите протести на българските граждани срещу тях”.