Кметовете са го подкрепили за намаляване на административната тежест за бизнеса

Премиера Пламен Орешарски не коментира днес протестите и проблемите с  назначаването на новите областни управители. Той се срещна с Националното сдружение на общините, за да обсъдят основните проблеми пред местната власт.

 

Орешарски коментира след срещата, че всички кметове са подкрепили идеята му за намаляване на административната тежест за бизнеса. Министър-председателят очаква и идеите на кметовете за това как да се промени Законът за обществените поръчки, така че повече фирми да бъдат убедени, че могат да кандидатстват и да печелят търгове.

 

Председателят на сдружението на общините Тодор Попов коментира, че новата власт гледа като партньор на общинската и все пак дали това е така – отговорът ще е ясен като се види дали общините ще получат повече пари още догодина. 

 

„В крайна сметка по бюджетът за следващата година ще си проличи дали сме стратегически партньор и силно се надяваме да проличи, като се види дали ще има повече пари най-вече за капиталови разходи и за изравнителна субсидия”, заяви Тодор Попов.